Адхезивен мост

Бърза и Ефикасна Алтернатива за Вашата Усмивка

Липсващ зъб? Ами сега?

Когато някой зъб в устата на пациента липсва, обикновено зъболекарите предлагат 2 варианта – или изработване на стандартна мостова конструкция, или да се постави имплант на мястото на липсващия зъб.

В последните години се появи и друга алтернатива, с която може да се реши този проблем – Адхезивен мост.

В стоматологична практика Д-р Петя Бодичева често изработваме адхезивни мостове. Това е щадяща за вашите зъби процедура, защото зъбите не се изпиляват толкова много както при стандартен мост.

Адхезивният мост се изработва от гласфибро влакна и композит. Всичко се случва в един ден, в едно посещение. Процедурата започва с изолация на зъбите, върху които ще лежи конструкцията. Двата опорни зъба се подготвят, като в тях съвсем леко се изпиляват или награпавяват две „легълца“ (кавитети). В тези два кавитета на носещите зъби се залепва с течлив материал фибровлакната, с които се изгражда основата на моста. Върху тези фибровлакна с висококачествен композит се изгражда зъба. Оформя се един съвсем естествено изглеждащ зъб, чийто цвят и релеф пасват идеално на останалите зъби. Накрая на процедурата конструкцията се полира до блясък.

Бързина и Ефикасност

Един от най-големите плюсове на адхезивните мостове е тяхната бързина на изработка. Всичко се случва в рамките на един ден, което е идеално за заети хора, които искат бързо решение на своя проблем с липсващите зъби.

Минимална Инвазивност

Адхезивните мостове са идеални за тези, които искат да запазят колкото може повече от своята естествена зъбна структура. Този метод е далеч по-щадящ за зъбите в сравнение с традиционните мостове, поради фактът, че изпиляването на околните зъби е незначително.

Естетика на Високо Ниво

С адхезивните мостове не само, че решавате проблема с липсващите зъби, но и получавате естетичен резултат. Те се изработват от висококачествени материали, които създават естествен и красив външен вид.

Ако се чудите дали адхезивните мостове са правилният избор за вас, говорете със своя зъболекар. Този иновативен метод предлага ефикасност, естетика и гъвкавост, което го прави правилният избор за много пациенти.

Адхезивните мостове са прекрасен избор за тези, които искат бърза, ефикасна и естетична алтернатива за решаване на проблема с липсващите зъби. С тяхна помощ, можете да се насладите на пълноценна усмивка без да се притеснявате за бъдещето на вашите зъби.

Адхезивен мост

Адхезивен мост